Не визите са най-важното в българо-американските отношения. Подценяваме собствените си усилия.

...
Не визите са най-важното в българо-американските отношения. Подценяваме собствените си усилия.
Коментари Харесай

Паси: Темата за визите не е най-важната в българо-американските отношения

„ Не визите са най-важното в българо-американските връзки. Подценяваме собствените си старания. През 2003 година бях първият български външен министър, който сложи пред държавния секретар Колин Паулъл въпросът за отпадане на визите. Въпреки че съм съпричастен към този въпрос, не считам, че това е най-важното “. С тези думи, изречени в ефира на bTVбившият външен министър Соломон Паси разяснява срещата сред българския министър председател Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп.

По думите му визитата на премиера Борисов в Съединени американски щати е една от стъпките към идващите 30 години в българо-американските връзки. И дефинира като двузначно за страната ни напускането на млади и способни хора зад Океана. Паси разяснява още, че основната дума, под чийто надпис минава тази среща, е сигурност.

По отношение на енергетиката, някогашният външен министър „ е прочел сред редовете ”, че има различия сред двете страни във връзка с АЕЦ „ Белене ”, само че занапред щяло да се вършат разбори.

Относно думите на Борисов, че във Варна ще бъде основан координационен център за натовските кораби в Черно море, Паси разяснява, че това е стъпка към създаване на военноморска база у нас, от каквато имаме потребност. Запитан дали ще има среща сред Тръмп и Борисов в София, той отвърна, че е това е малко евентуално да се случи.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР